Derfor skal dit barn høre en godnathistorie hver aften

Derfor skal dit barn høre en godnathistorie hver aften

Vi lever i en tempofyldt, udfordrende verden, der gør det nemt at glemme vigtigheden af at læse en godnathistorie for dine børn. Men når du finder tid til dette, har det store fordele for dit barns mentale sundhed.

Det er en almindelig opfattelse, at når børn er i deres seng, skal de høre deres forældre sige godnat til dem personligt. Men i dagens verden er det ikke altid muligt for forældre at være tilstede sammen med deres børn hver eneste aften, og er du alene med flere børn, kan det være svært at nå at smøre madpakker, og klare de andre daglige gøremål i en travl hverdag. Men der findes et godt alternativ for dit barn. Det er grunden til, at nogle forældre lader dem høre en godnathistorie på f.eks. YouTube, før de sover

Godnathistorier er vigtige for dit barn

En godnathistorie skaber ro og fred på dit barns værelse. En historie før sengetid giver dem også mulighed for at reflektere og tale om deres dag og giver forældrene mulighed for at tune ind på deres tanker og følelser. Det hjælper dem med at udvikle empati, fordi de sætter sig selv i andres sted, mens de hører historien.

En godnathistorie vil også hjælpe med at forberede dit barns søvn gennem afslapningsteknikker ved at fokusere helt ind på lyden af oplæserens stemme og rolig baggrundsmusik – og i kombination med dybe vejrtrækningsøvelser, kan det føre til bedre søvnkvalitet om natten.

Derfor bør dit barn høre en godnathistorie for børn hver aften!